cucko sajt skraceno

cucko sajt skracenoУ Градску општину Обреновац јуче је стигла писмена најава незадовољних чланова Удружења грађана ”Насеља Браће Југовића Обреновац” да ће сутра од 7.00 часова блокирати улаз у општину Обреновац.

У допису се наводи да неће престати са блокадом док им се не обрати премијер или адекватан саговорник поводом исплате помоћи за санацију стамбених објеката оштећених поплавом. Тим поводом председник општине је дао следеће саопштење.

”Апелујем на мештане Обреновца да прекину са блокадама, поготово да не блокирају зграду општине. То никако није у њиховом интересу, јер руководство и службеници општине дају све од себе како би се посао обнове Обреновца што брже спровео. Том послу смо максимално посвећени и на њему даноноћно радимо. Управо за сутра су планирани састанаци са Међународним организацијама при Европској унији које су заинтересоване за обнову стамбених објеката у појединим насељима, као и састанци и потписивање уговора са донаторима који желе да помогну угроженом становништву.

Такође, додајем да ће сутра део суграђана добити новац на основу решења о помоћи за санацију стамбених објеката, као и то да је управо насеље Браће Југовић већ у програму обнове средствима Европске уније, а за друге се тек морамо изборити на сутрашњем састанку.

Више него икада нам је потребно јединство како бисмо подигли Обреновац на ноге, те још једном апелујем на грађане да буду стрпљиви.”