Делегација синдиката Војвођанске банке посетила је подручје општине Обреновац, које је погођено поплавама које су проузроковале огромну материјалну штету.

Владислав Јевтовић, председник синдиката Банке,Ђуро Новаковић, секретар синдиката Банке, Зоран Ћировић, члан Координационог одбора синдиката Банке и Томислав Димитријевић, члан одбора синдикалне организације Централе боравили су у четвртак, 04. јула, у Обреновцу.

Циљ посете, осим непосредног увида у размере катастрофе која је погодила град и околину, био је спровођење дела одлуке Конференције синдикалних организација Војвођанске банке и синдикалних организација из Централе и филијале Бачка Топола о непосредној помоћи једном броју установа од ширег друштвеног значаја из Обреновца.

Помоћ је уручена Предшколској установи “Перка Вићентијевић”, као и трима основним школама.

На предлог директора Предшколске установе “Перка Вићентијевић” један десктоп рачунар са инсталираним оперативним системом, монитором и комплетном припадајућом опремом уручен је вртићу “Колибри” у Баричу.

Након тога је делегација посетила насеље “Браће Југовић” у ком је у суботу, 06. јула, у организацији председништва гранског синдиката СС БОФОС, одржана волонтерска акција чишћења магацина “Катастрофа”. У акцији је учествовало преко 50 чланова синдиката из свих организација које чине СС БОФОС.

У непосредној близини насеља посетили су Основну школу “Посавски партизани” и директорки Весни Јешић уручили дијапројектор са одговарајућим платном за пројекције. “Првoj oбреновачкој oсновнoj школи” уручили су “ЛГ” двд плејер и мини линију, у складу са исказаном потребом представника школе. На крају посете, Основној школи “Јован Јовановић Змај” донирали су комплетан десктоп рачунар, монитор и оперативни систем “Windows 7”. 

Градска општине Обреновац се захваљује синдикату Војвођанске банке који је својом донацијом помогао предшколској и школској деци из Обреновца.