potvrde o poplavljenosti

potvrde o poplavljenostiГрадска општина Обреновац омогућила је грађанима издавање потврда које су им потребне на 17 нових локација. Дарко Павличић, начелник Управе градске општине Обреновац, рекао је да ће се потврде издавати у месним канцеларијама.

– У седамнаест месних заједница, од тога две градске, грађани ће моћи да изваде потврде које су им неопходне да би имали одређене повластице у Црвеним крсту, за превоз или за шта год им је неопходно. Сваког радног дана од 9.00 до 13.00 часова може се поднети захтев и два дана касније подићи потврда. Географски ови пунктови нису подељени тако да ће грађани моћи да подигну потврду без обзира да ли су становници месне заједнице у којој подносе захтев. Једино је битно да на месту где је захтев поднет, да се ту и подигне потврда.  До сада су се потврде вадиле искључиво у Хотелу “Обреновац” и једини разлог за то је био техничке природе, јер до сада нисмо били у могућности да то радимо на више пунктова. Ја морам да се извиним свим грађанима кој су у протеклих десетак дана по великим врућинама и гужвама чекали у реду и малтретирали се. Очекујемо да до средине следеће недеље комисије заврше обилизак поплављених објеката и да ћемо онда имати неке праве податке за територију Градске општине Обреновац када је реч о евидентирању штете – казао је Павличић.

Тренутно волонтери у Хотелу “Обреновац” раде на уношењу података до сада пописаних поплављених објеката. Списак месних заједница у којима ће се од 4. јула 2014. примати захтеви за изадавање потврда о евиденцији штете настале поплавом можете погледати овде

{youtube}ZnI30D5jVEY{/youtube}