Данас су у Пољопривредно-хемијској школи “Обреновац” подељене дипломе и сведочанства ученицима ове школе. Свечаности су, поред наставног особља, присуствовали и представници Градске општине Обреновац.

Новица Филиповац, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да се после катастрофалних поплава које су задесиле Обреновац коначно догодио леп повод за окупљање. 
 
– Успели смо да на свечан начин завршимо врло важан посао и поделимо дипломе и сведочанства матурантима Пољопривредно-хемијске школе. Оно што нам је циљ јесте да у наредном периоду припремимо све школе у Обреновцу за почетак наредне школске године. Надамо се да ћемо успети уз помоћ Владе Србије и донатора који ће помоћи да завршимо овај важан посао. Ми смо направили трофазни план. Он подразумева да се се до 1. јула ревитализују водоводна, канализациона и електро мрежа. До 10. јула да се оспособе услови за почетак масовних радова у јавним установама. Након тога крећевтрећа фаза, а то је реконструкција и обнова кућа. Оно што је важно је да смо направили план и уколико зграда Гимназије не буде реновирана. План је да се ученици Пољопривредно-хемијске школе и Гимназије пребаце у Основну школу “Јефимија” која има довољно капацитета да прими све ученике. Имамо разрађен план како да сместимо све ученике и да школска година почне 1. септембра. Уколико се план испуни и буду обезбеђена средства за све што је планирано ми ћемо започети нову шкослку годину на време – закључио је Филиповац. 
 
 
Директор Пољопривредно-хемијске школе Драгољуб Златновић рекао је да је ове године матурирало 146 ученика.
 
– Иако још увек траје ванредна ситуација успели смо уз помоћ наставног и ненаставног особља да уредимо први спрат школе који је био уништен. Зграда је припремљена за реконструкцију и сад чекамо да почну радови. Оно што је јако важно јесте да смо успели да организујемо ову свечаност и да макар мало ђацима и њиховим родитељима омогућимо један леп тренутак који су они ишчекивали четири године – рекао је Златановић. 
 
 
Он се осврнуо и на штету коју је прертпела ова школа.
 
– Процењена штета износи око 15 милиона динара. Нама је у поплави тотално уништен први спрат, а то подразумева салу за физичко, све лабораторије и кабинете за хемијске предмете, пекару, као и све учионице које су се користиле у приземљу. Очекујем да ће штета бити санирана до почетка наредне школске године и да ћемо спремно дочекати нове генерације ученика у реновираној згради – закључио је Златановић. 

{youtube}vVZFOQJ8y4w{/youtube}