VUL 6269

VUL 6269Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изјавио је данас да Обреновцу предстоји велики задатак и јако тежак период на обнови школа, обданишта, инфраструктуре и индивидуалних кућа.

– План нам је да до 1. јула завршимо ревитализацију електромреже, водоводне и канализационе мреже, као и ревитализацију уличне расвете. Након тога, до 1. септембра нам следи реконструкција обданишта и школа, а до зиме ће бити завршене куће за грађане чије су куће срушене. Паралелно са тим наша брига је економија и помоћ привредницима преко Министарства привреде. Имали смо срећу у несрећи да део Обреновца који је најбитнији за еконономски развој буде у потпуности нетакнут поплавом. То је индустријска зона у Баричу која представља потенцијал за развој општине – казао је Чучковић.

Чучковић је додао да општина има договор са Владом Србије и премијером да се та локација понуди директним страним инвеститорима како би више хиљада људи који су у Обреновцу остали без посла у новој фабрици пронашло посао.

– Ова локација је потпуно опремљена свом потребном инфраструктуром; има нову трафо станицу, гас, нову канализацију, манипулативни простор са приступним саобраћајницама, техничку воду, тако да је идеално место за запослење више хиљада људи. И пре поплаве су ову локацију обилазиле велике светске компаније, али имамо сазнања да поједине компаније, као што су “Таката” и “Бош” желе да граде постројења у Србији. Ово је право место за њих с обзиром да је безедно и с обзиром на велики број квалификоване радне снаге – закључио је Чучковић.