VUL 1406

VUL 1406Завод за биоциде и медицинску екологију свакдоневно у Обреновцу врши дезинфекцију објеката, индивидуалних стамбених и пословних простора који су погођени поплавом.

Директорка Завода за биоциде и медицинску екологију Драгана Деспот рекла је да ће тај Завод данас и сутра вршити дезинфекцију насеља Сточна пијаца и Дудови, локала у центру града и у Белом пољу.

– Морали смо да направимо поделу рада по насељима зато што нас људи позивају појединачно, па се дешава да једно насеље радимо и по четири пута. Ради се мали број објеката па се онда враћамо и тако губимо доста времена. Није довољно да се у једној згради очисти само један стан, већ је потребно да се очисте сви станови који су били поплављени, као и подрумски простори. У вишеспратницама је потребно очистити подруме како би се поставили нови хидрофори, а пре замене хидрофора је неопходно извршити дезинфекцију. Молимо скупштине станара и представнике месних заједница да се активније укључе у мобилизацију и мотивацију становништава да се све очисти – рекла је Драгана Деспот.

Она је додала да из објекта мора да се избаци све што је било полављено, да се објекат очисти детерџентом, а када се све осуши онда се ради дезинфекција. Након тога се добијају потврде и онда је могуће ући у процедуру за отварање локала.

У понедељак ће се радити насеља Ројковац и Рвати, центар града и локали који буду били на располагању. 

{youtube}0BvDOYKWtps{/youtube}