Дечји креативни град “Minicity” уз подршку и сарадњу Секретаријата за образовање и дечју заштиту почетком марта објавио је конкурс за најуспешнији ликовни рад на тему “Шта ћу бити кад порастем“. Радови су пристизали до 10. маја 2014. године, а на конкурсу је учествовало укупно 1428 радова.

Позиву су се одазвала деца свих узраста и из свих крајева Србије и Републике Српске, а највећи број је стигао из Београда, Обреновца и Бања Луке. Учествовали су појединци, али и бројни вртићи и школе.

Избор ликовне технике је био слободан, а стручни жири је одабрао 50 најуспешнијих радова који су ушли у ужи круг избора, водећи се самом идејом, оригиналним изразом и естетским утиском, имајући у виду узраст детета. Свих 50 радова су добили своје место на изложби у “Minicity”-ју.

Жеља је била да подрже младе учеснике конкурса у аутентичности њиховог ликовног стваралаштва, подстакну их да препознају своје креативне потребе и изразе своје афинитете бирајући чиме би волели да се баве кад порасту.

15. јуна 2014. године у 14 часова организовано је свечано проглашење победника. Сви учесници који су ушли у ужи избор који је чинило 50 радова су били награђени, а посебне награде су додељене за 10 најуспешнијих радова, међу којима су највредније биле за прво, друго и треће место:

– Прво место је припало једанаестогодишњем Вуку Весковићу из Обреновца који жели да кад порасте постане детектив

– Друго место је припало фантастичној Маји Трифуновић, седмогодишњој будућој куварици из Обреновца, а

– треће место су делили Филип Ралевић из Београда који има четири године и желео би да постане ватрогасац, и Андрија Кнежевић из Београда, шестогодишњи инжењер аутомобила.