У организацији Канцеларије за младе и Фонда Transconflict Serbiа, а уз помоћ Министарства спољних послова Чешке Републике, у понeдељак 8. марта у сали ГО Обреновац одржана је јавна радионица за младе на тему: Упознавање младих са ЕУ, НАТО-м и Евроатланским интеграцијама.

Радионици је присуствовало преко двадесет младих: представника ученичких парламента, подмладака политичких партија и омладинских организација и група.
Радионицу су водили  Александар Богдановић и Милица Радовановић Думоњић из Европског покрета у Србији и Марко Савковић из Центра за цивилно-војне односе. 

Истраживање спроведено од стране фонда Transconflict Serbiа показало је да многи млади људи не поседују довољно знања о евроатлантским интеграцијама, те стога нису у могућности да ефикасно учествују у дебатама и да изграде лично мишљење засновано на поузданим информацијама.

Од изузетног је значаја за Србију, али и земље регије, да у земљи постоји генерација способних, артикулисаних и образованих појединаца који могу допринети развоју конструктивних решења у глобалном окружењу подложном непрестаним променама, што би такође допринело снажнијем осећају инклузивности међу младима, као и њиховом значајнијем утицају на процесе доношења одлука.