Национална агенција за регионални развој, јапанска Агенција за међународну сарадњу (ЈИЦА) и Регионални центар за развој МСП и предузетништва „Београд“ организовали су 10. марта у хотелу „Палас“ специјалистички семинар под називом „Јапански производни менаџмент“.

Семинар је организован у оквиру пројекта „Институционализација менторинга као услуге у систему подршке малим и средњим предузећима и предузетништву“ који реализује ЈИЦА у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој. 

Циљ пројекта је стандардизовање и имплементација модела менторинга као подршке предузетницима који се налазе у пресудном тренутку за развој или опстанак.

Предавач је био истакнути јапански професор др Шинђи Наруо, који је говорио о техникама којима се постиже смањење трошкова и побољшање квалитета пословања без великих инвестиција.
Семинару је присуствовало више десетина полазника- привредника, представника Београдског универзитета, консултаната  и др.
Семинару су присуствовали и представници два члана  „Агро кластера Обреновац“:  дипл.инг.  Петар Бугарски (Расадник „Бугарски“) и дипл. економиста Олга Радуловић (Регионални центар за развој МСП и предузетништва „Београд“)  која је похађала и друге обуке које се, за будуће менторе, организују у оквиру овог пројекта.