Припадници Мнистарства одбране и Војске Србије и даље у Обреновцу помажу у санацији последица поплава – уклањају кабасто смеће, обављају дезинфекцију терена и помажу у медицинском збрињавању грађана.

Састанку Кризног штаба данас је присуствовао министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић. 

– У Обреновцу припадници Министарства одбране и Војске Србије настављају са задацима које смо реализовали и претходних дана – рекао је пуковник Зоран Величковић.

Према његовим речима, више од 400 припадника војске Министарства одбране уклања кабасто смеће с улица и наставља с дезинфекцијом и прањем улица .

– Вршимо санитетска збрињавања с лаком пољском болницом Војномедицинске академије и у просеку имамо око 100 пацијената у тој болници – рекао је он.

Величковић је додао и да су припадници војске ангажовани и на пружању помоћи активистима Црвеног крста на збрињавању расељених у локалну касарну.

Директор локалног комуналног предузећа Милан Вукашиновић каже да је до сада однето више од 30.000 тона смећа, а да се процењује да је у Обреновцу остало још око 5000 тона.

Он је апеловао на грађане да у наредна два дана избаце сав кабасти отпад како би, уз помоћ војске, био уклоњен из града. 

Директорка Завода за биоциде и медицинску екологију Драгана Деспот каже да се свакодневно ради на дезинфекцији објеката и да је до сада обављена дезинфекција њих више од 2000.

Извор: Танјуг