Припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани су на рашчишћавању кабастог смећа и дезинфекцији обреновачких насеља, а Војска ће у граду бити ангажована док за то постоји потреба.

– Тежиште Војске данас је рашчишћавање насеља Рајковац, Дудови, Забрежје, Бело Поље, Велико Поље, Шљивице и центар града. Војска ради по динамици из претходних дана. Данас се на улицама Обреновца налази око 500 наших припадника са 25 камиона и 15 инжењеријских машина – каже мајор Дејан Ивантић, који је одлуком министра одбране, одређен за координатора Војске са цивилним структурама.

Он додаје да је осим војних машина ангажовано и 45 теретних моторних возила цивилних структура. 

Једно од места на којима је Војска ангажована је и Основна школа “Јефимија” где наставничком кадру помажу у рашчишћавању зграде из које је, у првој поплавној ноћи, евакуисано око 2000 људи. 

Директор школе Драган Јовановић захвалио је у име колектива и ђака припадницима Војске, “без чијег ангажовања сигурно не би могли да расчисте школу, посебно приземље, које је добрим делом уништено у поплавном таласу“.

С обзиром на то да је Дом здравља почео са радом, у току данашњег дана биће расформирана друга пољска болница, која се налази у улици Вука Караџића, преко пута Дома културе. Са радом наставља пољска болница стационирана код Основне школе “Јефимија”, која својим капацитетима може да збрине све Обреновчане којима је помоћ потребна. 

Данас су Обреновац посетили и полазници Високих студија безбедности и одбране, а пуковник Зоран Величковић, заменик команданта Специјалне бригаде, говорио им је о досадашњем ангажовању војске на отклањању последица поплава у  том граду, објашњавајући динамику од првих дана поплава, па све до сада. 

Извор: http://www.mod.gov.rs/