Градска општина Обреновац и Црквена општина Обреновац обележиле су данас своју славу, Силазак Светог Духа на апостоле – Тројице.

У сали општине обављено је сечење славског колача у присуству представника општине Обреновац и припадника Војске Србије. Уз славске честитке руководству општине Обреновац, свештенство обреновачке цркве је пожелело да се никада више у оваквим условима не прославља слава, али и поручило да оно “што нас не обори, ојача нас”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је поводом обележавања општинске славе рекао:

– Обележили смо данас општинску славу са великом забринутошћу на који начин ће се развијати будућност Обреновца. Мислимо да нам је више него икад потребна солидарност, јер данас су сви исти. Поломљени у души, материјално је неко више, неко мање оштећен, али је свако погођен овом непогодом. Градска општина Обреновац ће заједно са становницима дати све од себе да се у овај град врати живот, а да онда кренемо путем развоја. Овде не постоје половична решења и од Владе Републике Србије зависи да ли ће овај град прогласити градом беде или ће са озбиљним средствима од овог града направити нови град. Ми ћемо дати све од себе и потпуно ћемо се посветити послу који је односи на изградњу новог Обреновца, новог система одбране од поплава Обреновца, пошто је природа показала да постојећи насипи нису довољни – казао је Чучковић.

Он је о сарадњи са Војском Србије рекао да је пре њиховог доласка општина имала на располагању 70 машина.

– Оно што је учинак после одлуке да припадници Војске Србије дођу у Обреновац је да је стигло три пута више машина. Тек половина кабастог материјала је однета и мој апел је да се сви радно способни Обреновчани ставе на располагање војсци за помоћ у изношењу кабастог материјала – рекао је Чучковић.

{youtube}1ApwoJooRug{/youtube}