Лака пољска болница из састава Војномедицинске академије данас је почела са радом у дворишту основне школе “Јефимија“ у Обреновцу, саопштило је Министарство одбране.

Капацитети те привремене здравствене установе биће стављени на располагање грађанима подручја угроженог поплавама и припадницима Војске Србије и МУП-а који раде на санацији штете.

Командант пољске болнице потпуковник др Мирослав Броћић рекао је да је у раду болнице ангажовано око 30 лекара и медицинског особља.

У њој је, према његовим речима, могуће обавити једноставније хируршке интервенције, рентген дијагностику, лабораторијске претраге, интернистичке, ортопедске и остале прегледе. Сложенији медицински случајеви биће упућивани на виши ниво здравственог збрињавања.

Разматра се могућност да још једна пољска болница истог типа буде постављена на другој локацији у Обреновцу.

У току је и уређење касарне “Бора Марковић“ у Обреновцу где би наредних дана требало да буде смештена једна група расељених лица чији су домови поплављени.

Командант касарне мајор Никола Мисајиловић рекао је да војници из састава више јединица Војске Србије интензивно раде како би касарна, која се већ неколико година не користи, била оспособљена да прими расељене.

Извор: Танјуг