Представници Градске општине Обреновац су данас испред општине Обреновац одржали конференцију за штампу на којој су медије информисали о тренутној ситуацији у општини Обреновац.

Срђан Милосављевић, начелник Одељења за имовинско-правне и стамбене послове Управе градске општине Обреновац, је рекао да су свих десет формираних комисија за евиденцију штете на терену и да пописују насталу штету.

– Најактивнија је комисија која пописује штету у пољопривредним газдинствима. У Пољанама, Конатицама и Великом Пољу је до сада пописано око 100 домаћинстава – казао је Милосављевић.

Он је додао да је у току отклањање кварова на струјомерима, како би се стабилизовало снабдевање електричном енергијом центра града, првенствено Дома здравља и општинске управе. Такође је додао:

– Успостављена је канализација, техничка вода је дошла  у готово све делове града. Општина Обреновац је упутила захтев Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе да апелује на суседне општине да нам уступе камионе којима се може изнети кабасто смеће. Грађани избацују велике количине смећа, а то превазилази капацитете наших служби, па нам треба помоћ.