Електродистрибуција Београд саопштила је да су у Обреновцу ремонтоване, очишћене и спремне за укључење 44 нисконапонске трафостанице, које ће бити укључене кад се за то стекну услови.

ЕДБ подсећа да је у четвртак оспособљена и пуштена у погон трафостаница напона 35/10 киловолти (кВ) “Обреновац” из које се напаја град, као и да је у трафостаници пропуштен напон на 10 кВ сабирнице и на сопствену потрошњу.

– За сада је испуњен само први предуслов да грађани Обреновца добију напон. Следи припрема и ремонт преосталих 100 трафостаница, 10/0,4 кВ које су још под водом, а онда преглед и замена мерних уређаја и провера кућних инсталација које су поплављене – наводи се у саопштењу Електродистрибуције Београд.

Градско подручје Обреновца електричном струјом се снабдева из трафостанице 35/10 кВ “Обреновац”, из које се напаја око 150 трафостаница 10/0,4 кВ и са околним местима има око 33.000 мерних уређаја.

– Рубни делови града су напојени, а што се тиче градског језгра, око 100 трафостаница је још потопљено и тек нас чека борба за њихово довођење у исправно стање. Екипе ЕДБ-а ремонтовале су 44 трафостанице и оне су сада технички исправне и спремне за пуштање кад се за то стекну услови” – истиче ЕДБ.

Управна зграда Погона Обреновац и даље је поплављена водом дубине 80 сантиметара, али запослени ипак раде.

Иѕвор: Данас