poplava barič

poplava barič

У току је евакуација становништва из поплавом угроженог подручја Барича, дела Мале Моштанице и Мислођина. У помоћ угроженом становништву стигло је 50 припадника Жандармерије који су започели евакуацију становништва.

Шеф Штаба за ванредне ситуације општине Обреновац је дао налог да се грађани понашају у складу са упутствима за понашање у датој ситуацији.

– Припадници Жандармерије су најпре евакуисали мајке са малом децом, старе и непокретне особе. Они ће бити смештени у основним школама “Јефимија” и “Посавски партизани” у Обреновцу и “14. октобар” у Баричу. За њих је општина Обреновац, заједно са Црвеним крстом и Штабом за ванредне ситуације, обезбедила топле оброке. Што се тиче других делова Обреновца животно угрожених нема, али има угрожености материјалних добара великог броја мештана, због чега је ангажована сва расположива механизација јавних комуналних предузећа како би помогли у заштити – изјавио је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Такође, мештани Филиповић краја се обавештавају да не прелазе мостић код окретнице јер је поплављен од бујице и постоји сумња да је урушен. Једини алтернативни пут је према Вранићу на Ибарској магистрали, а саобраћај је мало отежан због наноса песка и камена, али је проходан.

Грађани који живе у стамбеним зградама се моле да се организују и контролишу стање инсталација у подрумима, као и да организују дежуства и испумпавање воде. Основне и средње школе на подручју општине Обреновац сутра неће радити.

{youtube}eoADg4NiAgQ{/youtube}