Ове недеље почели су припремни радови за реконструкцију спољашњег изгледа и кровне конструкције Соколског дома у Обреновцу. Радове на Соколском дому данас су обишли председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” Петар Јовичић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се сваке недеље у Обреновцу отвари једно ново градилиште.
 
– Сваке недеље почињемо реконструкцију постојећих или градњу потпуно нових објеката и инфраструктуре. Соколски дом је јако значајан за будућност и културни развитак наше општине. Преко ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” обезбедићемо старе садржаје, али ће Соколски дом бити оплемењен и новим активностима. У току су радови на потпуној обнови кровне конструкције, фасаде и свих пратећих просторија унутра. Овај дом ће, пре свега, бити дат на располагање младима из Обреновца да у њему квалитетно проводе своје слободно време – казао је Чучковић. 
 
Петар Јовичић, директор ЈП Спортско-културни центар “Обреновац”, казао је да радови на првој фази реконструкције почињу следеће недеље.
 
– Вредност ове фазе реконструкције је око четири милиона динара без пореза. Нас очекује и друга фаза радова за уређење ентеријера и прилагођавање његовој намени. Сам простор моћи ће да користе спортски клубови, културно-уметничка друштва, драмске групе и сви они који обављају активности у области културе. Позивам удружења, клубове и појединце који имају потребе за коришћењем простора у овом објекту да се јаве како би већ сада направили прелиминаран распоред коришћења Соколског дома након реконструкције. Рок за завршетак радова је 90 дана – рекао је Јовичић. 
 
{youtube}YCh396P6n0Y{/youtube}