У ноћи између понедељка и уторка у Пољанама је била на снази одбрана од поплава. Због интензивних падавина претходних дана река Пештан достигла је критичан ниво и током ноћи се излила у најнижим деловима Пољана, али не у мери у којој је то до сада био случај. 

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и Ватрогасне бригаде Београд данима прате стање на терену како би у случају потребе били на располагању становницима ове месне заједнице. ЈВП “Београдводе” упутило је џакове са песком и снабдело домаћинства која се налазе у непосредној близини Пештана. 

Шеф Штаба за одбрану од поплава Иван Јегоровић пренео је прогнозе из Хидрометеоролошког завода. 

– Из ХМЗ-а су најавили да је Пештан у паду у Аранђеловцу у Љигу. Очекујемо пад нивоа Пештана и код нас, али док се река не врати у своје корито ми ћемо бити на терену са мештанима Пољана и Конатице заједно са спасилачким тимом МУП-а Србије. 

Један спасилачки тим МУП-а Србије смештен је у просторијама Месне заједнице у Пољанама, а други у Конатицама. Опремљени су специјалним возилима и чамцима за интервенције. 

– Они ће бити ту док се Пештан не врати у корито и не прође кризна ситуација – рекао је Јегоровић. 

Штаб за одбрану од поплава има евиденцију свих домаћинстава у Пољанама, Конатицама и Дражевцу која се налазе у најужем и најктиричнијем поплавном подручју. 

{youtube}A1hWabfVNBE{/youtube}