Данас је у Градској општини Обреновац представљен Послеревизиони извештај по Одазивном извештају о ревизији финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања ГО Обреновац за 2012. годину.

У извештају је донет закључак да општина Обреновац не крши обавезу доброг пословања и да су за отклањање утврђених неправилности предузете задовољавајуће мере.

Начелник Управе ГО Обреновац Дарко Павличић је објаснио да је у протеклих 9 месеци сарадња са Државном ревизорском институцијом била готово на свакодневном нивоу и врло успешна.

– Сарадња коју смо остварили ће се наставити и ми намеравамо да током следеће године обучимо неког од запослених за интерну ревизију. Доста тога смо научили и усвојили и сматрам да је ревизија била корисна за наше даље пословање. Ревизијом су била обухваћена и Јавно предузеће за изградњу Обреновца, Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине и Јавно предузеће ”Пословни простор”. Они су такође задовољни самим извештајем, као и процесом ревизије. Сарадња је била врло интензивна, а контрола заиста темељна, свака одлука и комплетна документација је била проверена. Морам да истакнем да су највећи терет и притисак поднели Одељење за буџет и Служба за скупштинске послове и прописе – казао је Павличић.

Секретар Скупштине ГО Обреновац Нада Митрашиновић је констатовала да је посао био високо професионално обављен, као и да је био врло захтеван и напоран и да су стручне службе поред свих редовних активности у потпуности испуниле овај задатак.

Послеревизиони извештај по Одазивном извештају о ревизији финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања ГО Обреновац за 2012. годину можете погледати овде

{youtube}5UZW0_CpcR0{/youtube}