Данас је у ресторану ”Ђукић” председник општине Обреновац Мирослав Чучковић организовао пријем за близанце и њихове родитеље. У протеклих годину и по дана једнократну помоћ за новорођенчад општине Обреновац добило је 17 родитеља близанаца.

Општина Обреноац већ три године додељује једнократну помоћ за склапање брака и новорођенчад, а данас је председник уручио помоћ једномесечним близанцима, Стефану и Немањи Баловић. Њихова мама, Ружица Баловић, захвалила се општини на пажњи и помоћи.

– Бебама је ово први излазак у шетњу и иако смо најмлађи тренутно, драго нам је што смо овде. Захвалила бих се општини на овој помоћи јер нам доста значи – рекла је Ружица Баловић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је истакао да је помоћ коју општина додељује брачним паровима и за новорођенчад симболична, али је сигуран показатељ да заједница брине о грађанима.

– Поносан сам што већ три године овај програм постоји у нашем граду и што је резултат тога преко 1000 малишана. Ове године по први пут организујемо Ускршњи пријем за родитеље који су добили двоје или више деце. Јако је лепо што можемо да се дружимо, јер тешко да би сви ови родитељи и њихове бебе могли да се сретну заједно на једном месту. Током ових празника смо разменили четири милиона телефонских порука честитајући Ускрс једни другима у целој Србији, а можда нисмо нашли за сходно да се прошетамо и испричамо једни са другима. Требало би да повратимо те вредности и да општина буде место окупљања и да буде иницијатор свих активности које се тичу просперитета породице и свих наших становника – казао је Чучковић.

{youtube}Z6GU-wgd7gs{/youtube}