pripremna nastava 2

pripremna nastava 2Програм ”Велика помоћ за малу матуру” спроводи се у оквиру програма неформалног образовања Канцеларије за младе и састоји се од по 40 бесплатних часова српског језика и математике и представља припремну наставу за упис у средње школе.

На овај програм, који се већ трећи викенд реализује у Првој обреновачкој основној школи, пријавило се 66 осмака обреновачких основних школа.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, који је посетио ученике, пожелео им је сву срећу на малој матури и успех у даљем школовању.

– Прва ствар коју смо имали на уму када смо организовали овакву активност јесте да покушамо да променимо проценте који нам не иду у корист као друштву. Имамо 42% становништва Србије који су функционално неписмени или су завршили само основну школу и то је озбиљна препрека за запослење. Нама је циљ да сва деца у Обреновцу упишу и заврше средње школе, а такође желели смо да смањимо бриге родитељима, с обзиром да је уведен нови тест и да су од ове године први пут задаци на пријемном испиту непознати – истакао је Чучковић.

pripremna nastava 1

Тања Зељић Радосављевић, наставница математике, је похвалила ђаке и истакла да сви долазе редовно на наставу.

– Основни циљ нам је био да скренемо пажњу на важност образовања. Желели смо да овим радом викендом помогнемо ученицима како би били концентрисани само на српски и математику и на оно што је потребно за малу матуру. Сматрамо да је ово важно не само за малу матуру већ и за ефикасно уклапање у средњу школу, што нам је свакако био мало далекосежнији циљ – рекла је Тања Зељић Радосављевић.

Јакша Филиповац је полазник припремне наставе и планира да упише гимназију или зуботехничку школу.

– Ова припремна настава нам пуно значи јер смо сви били забринути с обзиром да ће нам на матури сви задаци бити непознати. Наставнице су јако добре, лепо нам објашњавају и све можемо да разумемо, па се страх од непознатог полако губи – рекао је Филиповац.

{youtube}AQ8Q53SWROY{/youtube}