Јутрос је око 700 обреновачких основаца отпутовало на Тару, Гоч, Рудник и Букуљу на климатски опоравак у трајању од седам дана, у оквиру програма “Еко кампови”, који у потпуности финансира Градска општина Обреновац. Програм је намењен свој деци од првог до четвртог разреда основних школа из Обреновца. 

Ђаке је јутрос испред Спортско-културонг центра “Обреновац” испратио и председник општине Обреновац Мирослав Чуковић са сарадницима. Он је том приликом подсетио да је је брига о деци и породици на првом месту.

– Обреновац је једниствена општина у Србији, јер омогућава да сва деца нижих разреда иду на климатски опоравак. Ништа лепше нема од тога када ваше идеје живе у пракси и када живе неколико година. Већ је постала пракса да малишани одлазе и да се рекреирају на најлепшим српским планинама. Мислим да је јако значајно да ове одласке на планине оплеменимо. Њих очекује изненађење јер још колико сутра, јер ће деца која су отишла на Рудник имати прилику да се друже са глумцима из домаћег филмског хита ”Монтевидео” – казао је Чучковић. 
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да најважнији аспект овог програма социјални.
 
– Знамо да у неким нормалним околностима више од пола ученика из једног одељења не би могло из економских разлога да иде на рекреативне наставе и екскурзије. Због тога сматрам да је у узрасту од првог до четвртог разреда  јако важно да сви иду на путовања и да им у сећањима остају најлепше успомене. То је важно за њихов даљи развој и одрастање. Наравно, не смемо занемарити и здравствени аспект боравка на планинама због веома честе појаве обољења респираторног система код деце. Њима ће боравак на планинама пријати и Градска општина Обреновац ће и у будућности наставити да реализује овај програм – рекао је Мршевић.
 
{youtube}Dzf-mLBVeTI{/youtube}