Радови на изградњи спа центра теку по планираној динамици. Тренутно се изводе груби радови на изградњи базена и водоводних, топловодних и електричних инсталација.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић рекао је да je рок за завршетак ове фазе радова тридесет дана. 

– Након ових радова очекују нас радови на уградњи опреме и завршни радови који ће трајати извесно време. Након тога добићемо објекат који ће бити максимално функционалан. Очекујемо да радови на целом објекту буду готови до краја године. Паралелно са изградњом спа центра ми радимо на пројекту за уређење терена око саме зграде, тако да ће овај део града бити уређен како доликује – казао је Молеровић.
 
Председник Градске општине Обренвац Мирослав Чучковић рекао је да се радови изводе без прекида.
 
– Стално смо на терену и обилазимо обреновачка градилишта, а ово је једно од најзначајнијих. Јако ме радује што се коначно виде обриси базена и хидромасажних када, као и део за особе са инвалидитетом. Ако погледамо од Дражевца и Баљевца, па до изласка из Обреновца у Стублинама, на сваких неколико километара се нешто ради. Овде у овом кварту у кругу од километар имамо три велика градилишта. Радове на обилазници, сали у Првој обреновачкој основној школи и спа центар. Жао нам је што Хотел “Обреновац” није реконструисан, јер ће тај објекат помало ружити овај део града, али ми ћемо са Владом Србије покушати да у будућности средимо тај објекат – рекао је Чучковић. 
 
Драгослав Мршевић, заменик председника општине Обреновац, рекао је да ће Обреновац добити још један објекат којим ће се поносити.
 
– Спа центар неће угрозити популарну обреновачку цевку која се налази у непосредној близини. Вода за спа центар ће се користити са истог извора као и за тушеве на цевки и неће угрозити рад и напајање водом тих тушева. Сви Обреновчани који посећују бању током лета могу да буду мирни и сигурни да ће у томе наставити да уживају потпуно бесплатно као и до сада – објаснио је Мршевић.
 
{youtube}d_3N3MA2h4g{/youtube}