Најмлађа публика у Обреновцу ће у среду, 16. априла, имати прилику да упозна Београдску филхармонију и уплови у свет класичне музике кроз Вивалдијева “Четири годишња доба”.

У два термина, од 10 и 12 часова, у позоришној сали Спортско-културног центра “Обреновац”, Београдска филхармонија ће најмлађима презентовати класичну музику на забаван начин, прилагођен њиховом узрасту.

Кроз најинтересантније делове из четири концерта Вивалдија, Филхармоничари ће показивати деци како се годишња доба могу слушати, а не само осетити и приметити.
Четворо различитих солиста из оркестра Београдске филхармоније, музиком ће имитирати звуке из природе, карактеристичне за свако годишње доба. Тако ће малишани уз виолине Јелене Димитријевић (пролеће), Александре Милановић (лето), Владимира Вељковића (јесен) и Душице Младеновић (зима), чути зов птица, муње и громове, поточиће, свирку пастира, лавеж паса, падање снега итд.

Интерактивну авантуру “Четири годишња доба” предводиће глумац Влада Алексић, приповедајући и причу о “чика” Антонију Вивалдију.

Београдска филхармонија, у сарадњи са Спортско-културним центром “Обреновац”, деци поклања ове концерте. Едукација најмлађе публике и децентрализација су стратешки циљеви Београдске филхармоније. Циљ овакве врсте програма је да што већи број деце добије прилику да се упозна са оркестром.

{youtube}3Ns6NjEXMNI{/youtube}