Након додатног обезбеђивања подлоге за справе данас је у насељу Дудови постављена теретана на отвореном коју је компанија “Кока-кола” донирала грађанима Обреновца.

Радове на постављању справа обишао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Он је том приликом подсетио да је теретана постављена пре две недеље, али се морала додатно обезбедити како би је сигурно користили сви Обреновчани. 

– Пре свега бих хтео да се захвалим свим грађанима који су преко друштвених мрежа учествовали у гласању и допринели да Обреновац добије теретану као донацију компаније “Кока-кола”. Оно што је био проблем је што је по уговору компанија “Кока-кола” била у обавези да монтира справе, али смо на терену приметили да је фиксирање справа било неадекватно и небезбедно по кориснике. Наше Јавно комунално предузеће “Обреновац” је средило справе, анкерисало подлогу и од данас је теретана у употреби. Ја се овом приликом извињавам суграђанима што су петнаест дана чекали да справе буду враћене – казао је Чучковић.  
 
 
Иван Јегоровић, помоћник председника Градске општине Обреновац, казао је да постављањем теретане заокружено уређење насеља Дудови.
 
– Ово нису први радови у насељу Дудови. Пре неког времена уредили смо уличну расвету, раније смо средили мобилијаре и сада уз помоћ свих Обреновчана и компаније “Кока-кола” имамо и теретану на отвореном. Обреновац, поред ове теретане, има још четири теретане на отвореном. Свесни смо значаја рекреативног спорта и приоритет Комисије за спорт ће ове године бити управо рекреативни спорт. Након ове теретане уредићемо и трим стазу у Забрану и на тај начин подићи рекреативни спорт на виши ниво – рекао је Јегоровић. 
 
Насеље Дудови су, као место за постављање теретане, изабрани јер је пре неког времена поднета петиција са преко сто потписа у којој се тражило да се у том насељу изгради простор за вежбање. По декларацији произвођача справе могу користити особе које нису теже од 130 килограма. 
 
{youtube}ytR-fLBe9H0{/youtube}