И ове године, од 14. априла, грађани Обреновца ће имати прилику да изнајме бицикл уз симболичну надоканду на три пункта у граду. На располагању је 30 бицикала, на три локације: на платоу испред зграде општине, испред објекта Спортско-културног центра и испред објекта Базени.

Бицикли се могу користити сваког дана, од 9.00 до 17.00 сати, по цени од 50 динара по сату.

Директор ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” Петар Јовичић рекао је данас да је цена изнајмљивања у односу на прошлу годину коригована.
 
– Ми смо у односу на прошлу годину мало кориговали цену, сада је 50 динара по сату, а процедура је иста као и прошле године. Ко жели да изнајми бицикл оставља податке из личне карте и потписује изјаву да вози на своју одговорност. Сезона изнајмљивања ће трајати докле год траје лепо време. Надам се да ће нас време послужити као и прошле године и да ће сезона трајати све до краја октобра. Ми и даље имамо 30 бицикли, јер су Обреновчани били више него коректни и сачували су бицикле. Ми смо одрадили ремонт и спремили их за нову сезону – казао је Јовичић.
 
 
Бранко Симић,  пролазник, је рекао да му се јако допада идеја о изнајмљивању бицикала.
 
– Нисам знао да је овако јефтино изнајмити бицикл у Обреновцу, пошто је на Ади изнајмљивање вишеструко скупље. Ја сам из Београда дошао у Обреновац и јако сам задовољан животом овде. Обреновац је заиста постао лепо место за живот – рекао је Симић. 
 
{youtube}0ve9TwbchJU{/youtube}