ЈП СКЦ “Обреновац” је другу годину заредом организовао ликовни и литерарни конкурс са циљем промовисања дечјег стваралаштва и креативности.
 
Овогодишње теме биле су “Поглед из свемирског брода” за ликовни, а “Пут у средиште земље” за литерарни конкурс. Конкурсу су се одазвале готово све основне школе са територије општине Обреновац, индивидуални учесници, као и ликовни атеље “Длан” из Обреновца. 
 
Као и прошле, и ове године је настављена успешна сарадња са Дечјим културним центром Београда, као најеминентнијом институцијом за дечје стваралаштво, а стручни жири састављен је од ликовних педагога и историчара уметности: Горан Симић, ликовни педагог, стручни сарадник за ликовне програме ДКЦБ, Биљана Стаменковић, ликовни педагог, стручни сарадник за примењену уметност ДКЦБ, Лидија Сеничар, историчар уметности, уредник Галерије ДКЦБ, Зоран Михаиловић, карикатуриста, шеф техничке редакције “Привредног прегледа“, спољни сарадник Студија за стрип и карикатуру ДКЦБ и Марија Вуковић Бисерко, историчар уметности, уредник ликовног и књижевног програма у ЈП СКЦ “Обреновац”.
 
Жири је професионално обавио посао жирирања, изабрани су радови за излагање и проглашени награђени и похваљени учесници конкурса.
 
У категорији предшколаца награђени су: Дуња Тишма, Душан Кисић и Ања Марчетић, у категорији ученика од првог до четвртог разреда награђени су: Петра Вулета, Бранко Тишма и Ана Џеклин Довено, а похваљени су Сара Пековић, Димитрије Дамјановић и Маја Трифуновић. У категорији ученика од петог до осмог разреда основне школе награђени су Лука Живковић, Андреа Трнинић и Анђела Мартиновић, а похваљени су Неда Васиљевић и Андријана Васић. Награду за колекцију добили су корисници Дневног боравка за ментално недовољно развијену омладину из Обреновца.
 
Поред наведених награда и похвала, похваљени су радови ликовног атељеа “Длан” из Обреновца, и додељене похвале Николи Бузејићу, Маји Трифуновић и Љубици Миловић.
 
На литерарни конкурс одазвали су се ученици нижих разреда основних школа. Стручни жири у саставу Милица Јечменица, библиотекар у МБ “Влада Аксентијевић”, Јелена Митровић, социолог и Марија Вуковић Бисерко, уредник ликовног и књижевног програма ЈП СКЦ “Обреновац” одлучио је да се награде следећи учесници конкурса: Хелена Стојановић, Марина Нешковић и Вук Ињац.
 
У Галерији СКЦ “Обреновац” изложени су најбољи, жирирани радови, док ће у простору испред Галерије посетиоци моћи да уживају у ревијалној изложби радова са Стрип конкурса ДКЦБ-а, а представиће се и Дневни боравак МНРО из Обреновца, приватни атеље “Зрно” из Умке, ликовног педагога Мартина Милинковића и индивидуални радови ученика основних школа из Обреновца.