Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић данас је одржао конференцију за медије поводом проблема који је изазвала група од тридесетак нелегалних азиланата.
 
Мирослав Чучковић је рекао да је стигао одређен број притужби грађана и да је заједно са представником Комесаријата за избеглице синоћ извршио ванредну контролу у Хотелу “Обреновац”.
 
– Синоћ смо око 23 часа извршили ванредну контролу и установили смо да су у хотелу смештени сви они који су законом предвиђени да ту и буду. Проблем у Обреновцу у протеклих неколико дана, нарочито у насељу Тополице и околини Хотела “Обреновац”, представља група од 25 до 35 лица која су дошла незаконито и напустила свој смештај у неким другим центрима у Србији. Многи од њих су спавали по хаусторима у насељу Тополице, палили ватре око хотела и били у алкохолисаном стању. Данас смо алармирали државног секретара у Министарству унутрашњих послова, Комесаријат за избеглице Републике Србије и нашу станицу полиције, пошто су одређена лица која су добила азил ухваћена да обијају камион који се налазио у близини хотела. У складу са тим смо се договорили да се изврши повраћај у центре из којих су дошли – рекао је Чучковић. 
 
Чучковић се осврнуо и на безбедност која је угрожена јер та група азиланата није у систему.
 
– Та група људи није прошла кроз лекарски надзор и не знамо одакле су дошли, тако да представљају реалну претњу по друге легалне азиланте и по безбедност Обреновчана и њихове имовине. У наредним данима ми стојимо на располагању да нам се, пре свега грађани Тополица, јаве на број телефона 8726-402, како бисмо директно са полицијом и грађанима били на вези да акутне проблеме решимо одмах. Ову ситуацију морамо вратити на ниво какав је био до пре неколико недеља, док се није појавила ова група од неколико десетина нелегалних азиланата који су напустили своје центра у Сјеници, Тутину или Шиду – закључио је Чучковић.
 
{youtube}7Td9eglBPLA{/youtube}