У својој башти у насељу Потића воће Димитрије Симић је приликом окопавања нашао неексплодирану бомбу из Другог светског рата.

– У први мах ми се учинило да је неко гвожђе, али када сам боље погледао веома сам се уплашио јер сам схватио да је у питању бомба. Мислио сам да ће екслодирати, јер сам је закачио грабуљама. Бомбу сам сакрио од унука и пријавио полицији – казао је Симић.
Екипа Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, јуче је дошла и неексплодирану гранату однела на безбедно место где је и деактивирана. Приликом транспорта бомбе и дективације присутне су биле и екипе ватрогасне службе, као и хитне помоћи.
 
Ово није први случај заостале експлозивне направе из предходних ратова у овом крају. Према речима Димитрија Симића, који се у Потића воће доселио још давне 1968. године, у оближњем каналу има доста заосталих граната.
 
– Када сам се доселио овде комшије су причале да је овде некада било складиште муниције и да је у каналу заостало доста граната – казао је Симић.
 
{youtube}zN_LeotDk5Y{/youtube}