У Стублинама су у току радови на проширењу водоводне мреже, а радове су данас обишли представници Градске општине Обреновац.

Том приликом председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да се радови на свим градилиштима у Обреновцу неће заустављати.

– Мислимо да је јако значајно да се основне линијске структуре граде и да грађани који педесет година нису имали прилику да добију воду или гас, сад то добију. Завршетак водоснабдевања севера општине и наставак ка југу је приоритет за нас. Одвојено је 36 милиона динара за побољшање и проширење цевовода на велики промер од фи 600 који иде од центра града дуж ваљевског пута, како би смо омогућили становницима Трстенице, Пиромана, Бровића и Дрена водоснабдевање – рекао је Чучковић.

Драгослав Мршевић, заменик председника општине Обреновац, рекао је да је најважнији приоритет изградња водоводне мреже и прикључења на исту.

– У овом тренутку се на три локације ради на изградњи водоводне мреже и то у Баљевцу, Дражевцу и Стублинама. У Стублинама се тренутно ради око 700 метара водоводне мреже која би требало да снабде водом обданиште, а самим тим и омогући прикључење свима који се налазе дуж главног пута. Тренуто су у изради пројекти како би се на примарни вод прикључили и корисници који живе у сокацима дуж пута и ми се надамо да ће у најскорије време око 150 домаћинстава имати питку и здраву воду у својим кућама – казао је Мршевић.

Миладин Карић, мештанин Стублина, рекао је да ће се он и његова породица прикључити на водоводну мрежу.

– Ово је сјана вест за нас, јер вода коју тренутно користимо из бунара није за пиће, већ је то техничка вода. Сигуран сам да ће се и моје комшије прикључити, јер нема разлога да то не ураде с обзиром на то да ми овде немамо другу алтернативу – објаснио је Карић.

Ради се траса од Дома културе у Стублинама до обданишта у дужини од 700 метара. Радови се тренутно изводе на примарном цевоводу и планирано је да се тај цевовод продужи према Трстеници, Бровићу и осталим месним заједницама у том делу  општине Обреновац. Рок за завршетак радова је до краја маја ове године.

{youtube}-f8CSaffrKw{/youtube}