У згради Градске општине Обреновац данас је одржана конференција за медије поводом новина које су планиране за наредни период у ЈКП “Паркинг сервис” Обреновац. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да је то јавно предузеће до пре само две године било у тешкој финансијској ситуацији.
 
– Правилним руководством данас је то предузеће са стабилним финансирањем, без потребе за субвенцијама из Градске општине Обреновац. Сад је неопходно да се уведу нове методе рада и да се пружи могућност да предузеће врати део својих средстава грађанима Обреновца. Обреновац има више од 70 хиљада становника и око двадесетак хиљада људи месечно, што туриста што пословних људи, прође кроз наш град. То је доказ да је неопходно постојање овог предузећа, јер је његова основна улога да одржава комуналан ред у граду. Центар Обреновца је тако уређен да су главне службе у једносмерним улицама. Ту мислим на ватрогасну, полицијску станицу и хитну помоћ. ЈКП “Паркинг сервис” Обреновац омоућава несметано фунционисање ових служби. Део средстава овог предузећа биће усмерен за повећање безбедности у саобраћају. Имамо захтеве неколико савета месних заједница, као што су Мислођин, Стублине и Звечка, за постављањем аутобуских стајалишта на магистралним путевима. Део средстава ће обезбедити Паркинг сервис. Такоће, обезбедићемо да сваки ђак добије безбедоносни прслук, како би се повећала безбедност ђака пешака. У случају изненадних незгода ЈКП “Паркинг сервис” Обреновац ће потпуно бесплатно превозити таква возила на безбедну локацију. То до сада није био случај – рекао је Чучковић. 
 
Директор ЈКП “Паркинг сервис” Обреновац Славиша Перовић рекао је да то предузеће организује и наградну игру.
 
– Ми смо као друштвено одговорно предузеће одлучили да део прихода које убирамо наплатом паркинга вратимо нашим суграђанима. Поред свих активности и улагања у повећање безбедности сабраћаја ми смо се одлучили и на организовање наградне игре. У овој наградној игри учешће су узели и обреновачки привредници који су обезбедили део награда за наше кориснике. У наградној игри ће моћи да учествују сви наши корисници који паркинг плаћају смс услугом. Сваки послат смс од 15. априла учествује у наградној игри. Главна награда је летовање за две особе у Грчкој – најавио је Перовић. 
 
Владимир Џоџо, директор компаније “ПСЦ Мобилна решења”, рекао је да та компанија већ шест година сарађује са ЈКП “Паркинг сервис” и да ће се награђени бирати случајним узорком, а да је та компанија задужена за регуларност у току наградне игре.
 
{youtube}qRTJTsMytAc{/youtube}