На захтев ученичког парламента Техничке школе Обреновац Градска општина Обреновац је обезбедила донацију школском одбојкашком тиму у виду спортске опреме.

Школски одбојкашки тим је 2013. године постао првак Србије и изборио пласман на Светско првенство у одбојци за школске тимове које се одржава у Португалији. 

Члан ученичког парламента Филип Радовановић рекао је да је та акција покренута јер се у Обреновцу слабо чуло за овај успех. 

– Ретко ко зна да су ови момци прваци Србије и да иду на Светско првенсто у Португал. Желим да се захвалим људима из Градске општине Обреновац који су нам изашли у сусрет и помогли нам да нашем тиму обезбедимо патике. Мислим да је то велика мотивација за њих, јер знају да иза њих стоје њихови другови и надам се да ће донети медаљу са овог светског првенства – казао је Радовановић.
 
Иван Јегоровић, помоћник председника општине Обреновац, рекао је да је био дирнут овом акцијом ученичког парламента.
 
– Спорт је нешто што промовише наш град у свету и Европи. Треба да будемо поносни на ових једанаест момака и њиховог професора Мићаловића. Мене лично је дирнула ова акција школског парламента који нам је скренуо пажњу и подсетио нас на то. Наиме, они су кренули у акцију прикупљања средстава за спортску опрему својим другарима и то није први пут да се они на овакав начин организују како би показали хуманост на делу. Зато сматрам да  овим младим људима треба помоћи и ми ћемо увек стати иза њих када су овакве или сличне ствари у питању – рекао је Јегоровић. 

{youtube}oriC9icHV6c{/youtube}