На Тргу др Зорана Ђинђића јуче је откривена спомен плоча са ликом покојног председника Владе Републике Србије и положени су венци.

У име Градске општине Обреновац венце су положили председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и председник Скупштине градске општине Обреновац Жељко Јоветић.

Јоветић је том приликом рекао да градски трг коначно добија прави изглед. 

– Захваљујем се свим грађанима Обреновца и свим одборницима Скупштине ГО Обреновац што су омогућили да овај трг буде адекватно обележен. Зоран Ђинђић је био наш савременик и та чињеница треба да нас радује, без обзира што је повод за данашњи скуп тужан. Убиство се догодило пре једанаест година и ми за тренутак треба да се сећамо њега онаквог какав је био, ведар, весео, да га се сећамо предусетљивог. Не бих волео да се његова смрт користи за лични и колективни неуспех и он сигурно не би волео да види како тумарамо већ једанаест година тражећи неког лидера који ће нас извести из овог безнађа. Такав човек не постоји и нама ће бити боље уколико сваком од нас буде боље и свако од нас уради нешто како би оном до себе било боље – казао је Јоветић.
 
 
Полагању венаца и откривању спомен плоче присуствовао је и бивши председник Градске општине Обреновац Небојша Ћеран, који је том приликом рекао да је увек био против насилног мењања имена улица и тргова.
 
– Овај трг и други испред општине је изграђен пре неколико година и нешто је потпуно ново. Ја сам заиста поносан што су на моју иницијативу одборници Градске општине Обреновац изгласали одлуку да овај трг носи име Зорана Ђинђића. Ја сам имао ту част да га лично познајем, да радим и залажем се за његове идеје и веома ме радује чињеница што се данас окупио велики број поштавалаца лика и дела покојног председника владе – казао је Ћеран.