Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Томислав Јовановић уручиo je данас  кључеве школских аутобуса председницима 21 општине на платоу испред свечаног улаза Палате Србија.

Једна од општина која је добила донацију министарства је и Градска општина Обреновац. У име општине Обреновац кључеве од аутобуса преузео је председник општине Мирослав Чучковић. 

– У име Градске општине Обреновац, у своје лично име и у име свих просветних радника и ђака желим да се захвалим Министарству просвете, науке и технолошког развоја на овој донацији. Овај аутобус ће нам значити за нормално функсионисање свих школских установа и спортских клубова и за могуђност да независно од било кога можемо да остваримо све своје циљеве за побољшање обаразовања у Обреновцу – казао је Чучковић. 

Министар просвете, науке и технолошког развоја Томислав Јовановић пожелео је да они који данас добијају ове аутобусе буду примери даљег развоја нашег образовања.

– Са радошћу и са успехом желим свима који су данас добили аутобус као донацију да ови аутобуси служе као пример изузетне сарадње министарства и јединица локалне самуправе и, наравно, да то представља подстрек да наставе да се баве образовањем као и до сада. Осталима желим да поручим да Министарство просвете, науке и технолошког развоја увек стоји на располагању и да смо ту за њих – рекао је Јовановић. 

Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да обреновачка деца заслужују најбоље услове за образовање.

– Аутобус ће користити обреновачки ученици како за школске, тако и за ваншколске активности. Овакав аутобус ће помоћи нашој деци да квалитетније оду на такмичења и да обављају и друге активности. Неизмерно смо захвални Министарству просвете, науке и технолошког развоја на овој донацији и свима онима који су допримнели да наша деца добију овај аутобус – казао је Мршевић. 

Зоран Костић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, рекао је да је Градска општина Обреновац била једна од општина патнера у пројекту.

– Драго ми је да су представиници општина данас овде и да један овакав поклон могу да повезу назад у своје општине за своје ученике. Пројекат је финансиран из ДИЛС-а – рекао је Костић. 

Школски аутобуси ће омогућити бољи приступ образовању ученицима из удаљених сеоских насеља, социјално-економски нестимулативних средина, као и ученицима са сметњама у развоју. Такође, то ће допринети смањењу превременог напуштања образовања, али и бољим условима школовања. 

{youtube}qW7agv2eVcw{/youtube}