У Малој Моштаници завршено је насипање пута који спаја ову месну заједницу са Ибарском магистралом, па је тим поводом председник општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао данас Малу Моштаницу.

– Подједнако смо посвећени и оваквим инфраструктурним објектима који нису толико скупи, али су значајни за грађане, као што смо посвећени изградњи аутопута који кошта преко 300 милиона долара. Оно што је наш наредни задатак је да се машине спусте ка Лелића крају и ка путу ка Дошићима на Ушћу. На тај начин ћемо покрити све саобраћајнице које су у категорији некатегорисаних путева у нашим месним заједницама. Такође, подржаћемо месну заједницу Мала Моштаница у њиховим напорима да се споји саобраћајница са Руцком и потрудићемо се да се у наредном буџету Града Београда та саобраћајница уврсти, како би направили алтернативни пут због клизишта на Умци – казао је Чучковић. 

Председник Савета месне заједнице Мала Моштаница Иван Лазаревић истакао је да пут много значи становницима Мале Моштанице и Барича. 

– Овакви радови и изградња овог пута који спаја Малу Моштаницу са Вранићем и Ибарском магистралом су приоритет рада овог савета. Овај пут има изузетан значај за наше становника и становнике Барича, јер се за кратко време може стићи до Ибарске магистрале. Такође, коначно имамо алтернативни пут за Београд јер сведоци смо честих саобраћајних незгода у Дубоком и застоја због клизишта на Умци, тако да нама је ова саобраћајница од изузетног значаја – казао је Лазаревић. 

Радови су урађени у дужини од 300 метара, а пут је насут струганим асфалтом.

{youtube}dyzzoqHmxYY{/youtube}