Захваљујући Савету месне заједнице Грабовац један део дома у овом селу је после 60 година реновиран. Тим поводом село Грабовац су посетили представници општине Обреновац.

Александар Лукић, заменик председника Скупштине ГО Обреновац, је рекао да у селу морају да постоје услови за живот као и у граду.

– Идеја је да се овај објекат после толико година приведе намени и да буде центар окупљања мештана овог села и да се овде осећају као код куће. Ми ово радимо јер желимо да село живи и да људи не напуштају села због тога што немају исте услове као и у граду – рекао је Лукић.

Љубиша Дамњановић, члан Већа ГО Обреновац, је истакао да је општина Обреновац прошле године планом и програмом определила средства за адаптацију.

– Када су опредељена средства, урађена је кровна конструкција и замењени су олуци на овом објекту. Пошто није било довољно средстава да се настави са адаптацијом дома, чланови Савета месне заједнице су се потрудили и обезбедили донације од разних институција и предузећа – рекао је Дамњановић.  

Раде Ђурић, председник Савета месне заједнице Грабовац, је искористио прилику да се захвали свим донаторима који су изашли у сусрет. Рекао је да ће малу салу користити фолклорна секција и карате клуб, а да савет намерава да и остатак дома адаптира. 

{youtube}rjGfLAPsJrE{/youtube}