Помоћник председника Градске општине Обреновац Иван Јегоровић и члан Већа ГО Обреновац Новица Филиповац обишли су данас седам основних школа и том приликом им поделили по комплет лопти и вијаче за обављање наставе физичког васпитања.

Реквизите су обезбедили Градска општина Обреновац и Спортски савез Србије.

Иван Јегоровић је рекао да је свако издвојено одељење добило комплет лопти и вијачу.

– Деца су пресрећна и потребно је јако мало да би се обрадовали. Од велике важности је да сеоске средине и рубни делови наше општине имају фискултурне сале као што их има основна школа у Дражевцу како би деца имала могућност да се баве спортом и у ваннаставним активностима. Уложићемо напор за изградњу фискултурне сале у Грабовцу и Скели. Мислим да ћемо бити богатији за неколико квалитетних спортских сала, а самим тим и деца ће моћи правилно да се развијају бавећи се спортом – казао је Јегоровић. 

Новица Филиповац је рекао да су донацију добиле све матичне школе и истурена одељења. 

– Ово је скроман поклон Градске општине Обреновац, али с обзиром на материјалну ситуацију у школама добро дође сваки вид помоћи. Ми ћемо у наредном периоду чинити све да материјално помогнемо школе да би деци обезбедили услове идентичне свуда и да им услови за рад буду на једном високом нивоу – казао је Филиповац. \

{youtube}DbsBqgAP5uU{/youtube}