Јавно предузеће Спортско-културни центар “Обреновац” је за време зимског распуста, а под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Обреновац, организовало бесплатне програме за ученике основних и средњих школа.

Као награда свим полазницима подељене су улазнице за обреновачке базене које се могу искористити у терминима током трајања зимске сезоне на обреновачким базенима.

Ученици су током распуста имали на располагању коришћење рекреативно зимских базена, школу пливања, вајарску радионицу, као и рекреацију у спортској хали где су сва деца прошла мини школе у четири спорта – фудбал, кошарка, стони тенис и бадминтон.

Директор Јавног предузећа Спортско-културни центар “Обреновац “Петар Јовичић истакао је да је велики одзив деце доказ да је програм успео. 

– Поделили смо свим клинцима који су долазили на програме по једну улазницу за зимски базен коју они могу искористити у току трајања зимске сезоне. То је својеврсна награда за све оне који су редовно долазили. Ми смо по термину имали преко две стотине деце на нашим програмима. Спортско-културни центар је успео да свим основцима и средњошколцима у току зимског распуста понуди програме за квалитетно провођење слободног времена и задовољни смо што су они то искористили и посећивали програме у великом броју. Бављење спортом и креативно изражавање је јако битно у току развоја сваког младог човека и ми ћемо се трудити да и у наредном периоду поново организујемо неке сличне активности за све обреновачке ученике основних и средњих школа – казао је Јовичић.

Сви програми су били потпуно бесплатни, а рад са децом водили су стручни предавачи и спортски тренери.