Представници Градске општине Обреновац обишли су ученике од првог до четвртог разреда који се у оквиру програма “Еко кампови” налазе на климатском опоравку у Митровцу на Тари. 

Председник Градске општитне Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се учитељицама и учитељима који учествују у овом програму. 

– Преко 3000 малишана ће обићи сва дечја одмаралишта у Србији и о њима ће се све време бринути учитељи. Мислим да је то велики задатак и треба да будемо поносни на то какав посао они обављају. Сигуран сам да ће након ових активности већина малишана израсти у добре и поштене људе што и јесте наш циљ – казао је Чучковић. 

Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић подсетио је да су раније генерације летовале и зимовале широм бивше Југославије. 

– Данас деца из Обреновца имају прилику да као и генерације попут моје летују у најбољим дечјим одмаралиштима и да те успомене носе у својим срцима целога живота, као што их цела моја генерација носи. Ово је прва генерација од почетка програма која је дочекала Нову годину на Тари и у разговору су нам рекли да су се сјајно провели, тако да ће то вероватно бити пракса и у будућности. Градска општина Обреновац обезбедила је средства за летовање и зимовање за преко 3000 малишана и надам се да ће они то искористити и да ће поред неких лепих успомена кући понети и нова сазнања и нова пријатељства за цео живот – рекао је Мршевић. 

Учитељица Љиљана Јоксимовић рекла је да су прошле године њени ученици били на летовању, а сада су на климатски опоравак дошли преко зиме.

– Супер смо се провели прошлог лета и за разлику од прошле године сада су деца много опуштенија и много више расположена и за дружење и нове авантуре. Деца су се јако обрадовала што су дошла на Тару и одлично им је овде. Дружење је феноменално, видели су и научили доста нових ствари. Ове године смо имали и дочек нове године и феноменално им је било. Играли су  и уживали у дискотеци, а када су дошли у собе имали су прилику да гледају ватромет и то је био врхунац вечери – казала је Љиљана Јоксимовић. 

Никола Николић, ученик првог разреда ОШ “Јован Јовановић Змај”, рекао је да су за нову годину добили и пакетиће. 

– Док смо били у шетњи Деда Мраз је дошао и сачекао нас. Тада нам је рекао да су му се санке преврнуле и да је зато каснио, међутим успео је да сачува поклоне и да свако одељење добије по велики пакетић. Нову годину смо дочекали у дискотеци, играли смо и певали, одбројавали и у поноћ пожелели једни другима све најлепше – казао је Никола. 

Сва одељења која бораве не Тари добила су од Градске општине Обреновац пригодан слатки новогодишњи пакетић.

{youtube}50IqIQZwJXc{/youtube}