Велики број Обреновчана посетио је данас манифестацију “Обреновац – град отвореног срца” коју је општина Обреновац по четврти пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију “Улица отвореног срца”.  “Обреновац – град отвореног срца” одржан је на Градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова и других уметника.
 
У првом делу програма посетиоци су могли да уживају  у наступу дечјег градског хора “Круна од нота”, плесне групе “Идеа”, дечјег ансамбла Центра за очување традиције и културе “ТЕНТ”, дечје певачке групе културно – уметничког друштва “Драган Марковић” са Забрежја, Центра “МС Иновације” и драмских група “Паско” и “Ћоше”. Сви учесници манифестације су на поклон добили шалове и капе. 
 
Малишани су у другом делу програма учествовали у Дечјој олимпијади “Зимске играрије”, такмичећи се у играма као што су “зец и лисица”, “надвлачење конопца”, “одбојка са огромним лоптама” и друге. У томе су им помогли кловнови из групе “Млади 11500”.
 
Трећи део програма “Обреновац – град отвореног срца” био је резервисан за поделу награда најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса поводом манифестације “Обреновац – град отвореног срца”. 
 
Велики број деце је на градском тргу учествовао и у организованим радионицама, као што су face painting и “Вредне руке нашег града”.
 

Новица Филиповац, члан Већа задужен за културу и образовање, рекао је да је ово четврти пут како општина организује ову манифестацију.

– Ова манифестација има заиста богат културно-забавни садржај, а имамо и спортски програм, то јест дечју олимпијаду ”Зимске играрије”. Желео бих да се захвалим свим учесницима и свој деци Обреновца и да свим нашим грађанима честитам Нову годину – рекао је Филиповац.   

Присутној деци и родитељима на Градском тргу обратио се и председник општине Мирослав Чучковић. 

– Драги клинци и родитељи, баке и деке, јако ми је драго што вас видим у оволиком броју, али данас имамо и специјалног госта. То је беба Наталија Вељковић, која је наша хиљадита беба која је добила помоћ општине у оквиру програма помоћи за новорођенчад.

Мирјана Вељковић, Наталијина мама, је рекла да јој је част што је на овај начин Наталија добила поклон од општине.

– Наталија има само месец и по дана и већ је добила новогодишњи пакетић од својих родитеља, али није лоше да добије још један, у овом случају поклон од општине. Захваљујем се општини на овој награди – рекла је Наталијина мама. 

На витражима у парку биле су постављене фотографије са прошлогодишње манифестације “Обреновац – град отвореног срца”, тако да су сви посетиоци могли да преузму своје фотографије за успомену. На посебном штанду су се служили чај и палачинке за посетиоце, док су свој штанд имали и штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену развоју.
 
На самом крају догађаја појавили су се и Деда Мразови на моторима из Мото клуб “Warriors”, који су свој деци поделили поклоне. 
 
Основна идеја ове манифестације била је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.
 
{youtube}75kaJyLgoek{/youtube}
 
Фотографије са манифестације: