човић бањевац 1

човић бањевац 1Данас су радове на изградњи водоводне мреже у Баљевцу обишли члан привременог Већа врада Београда Небојша Човић и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Том приликом договорен је план повезивања водоводне мреже ЈКП ”Водовод и канализација” Обреновац са водоводном мрежом ЈКП ”Београдски водовод и канализација”.

Небојша Човић, члан привременог Већа града Београда, рекао је да привремени орган Града Београда покушава да буде што ефикасније тело.

– Неке послове који су застали због процедура успели смо да деблокирамо, а један од тих послова је и изградња водовода у селу Баљевац. Процедурално смо проблем отклонили и дошло је до потписивања уговора између комуналних предузећа из Обреновца и Београда. Како би квалитет воде био подједнак у свим деловима Града Београда, београдски водовод мора да контролише и да води рачуна и о овом делу Београда. Наставиће се радови и ја очекујем да комплетни радови, а ту подразумевам да се споје две водоводне мреже, буду одрађени у задатим роковима, ако не и пре. Сматрам да су овакви радови поправљање стандарда живљења грађана у овом делу града. Оваквих послова има доста у Београду, и то не само у пословима водоснабдевања, него и у осталим инфраструктурним радовима. Имамо са једне стране доста посла, а са друге стране пуно незапослених и сматрам да се то логично може повезати – казао је Човић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се грађевинска сезона у Обреновцу не завршава.

– Имамо срећу да је лепо време и мислим да на задовољство свих грађана Баљевца радови напредују и биће готови јако брзо. Добили смо и сагласност ЈКП ”Београдски водовод и канализација” да се прикључимо на њихов вод код Ибарске магистрале. То ће донети нов квалитет живота у овом делу Обреновца. Завршетком изградње водоводне мреже у Конатицама и Дражевцу цео северни део општине Обреновац биће покривен водоводном мрежом – прецизирао је Чучковић.

čović baljevac 2

Директор ЈКП ”Водовод и канализација” Обреновац Ненад Радојевић рекао је да се потврдио договор у вези регионализације водоснабдевања.

– Постигнут је договор између два предузећа да се у Баљевцу повежу две водоводне мреже. Радови напредују како је и планирано и у зависности од временских услова радови ће можда трајати и краће од предвиђених 45 радних дана. Што се тиче грађана Баљевца они ће рачуне добијати од нашег предузећа и све жалбе или примедбе, уколико их буде, ће подносити нама – објаснио је Радојевић.

{youtube}22x8fZRYqi4{/youtube}