Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радове на реконструкцији пута за копове од центра Стублина до старе железничке станице.

Том приликом је изразио незадовољство дужином трајања радова.   

– Пројекат на реконструкцији овог дела пута предуго траје и пројекат има низ недостатака. Ми ћемо заједно са предузећем ”Београдпут” договорити треба у будућности да радимо у Обреновцу, а то значи јасне рокове и јасно дефинисане позиције. Овај пут је од великог значаја, јер се њиме крећу тешки камиони и интезитет саобраћаја је висок. Сходно томе он мора да буде урађен по највишим стандардима и да буде најбољег квалитета. Тренутно су у току радови на асфалтирању другог слоја асфалта и очекујемо да се у нареднних неколико дана пресвуче са завршним слојем. Овај део пута је значајан за општину Обреновац јер повезује наш град са Ибарском магистралом и општином Лазаревац – казао је Чучковић.

Члан Већа градске општине Обреновац Љубиша Дамњановић истакао је да ово није једино градилиште у Обреновцу.

– У овом тренутнку у Обреновцу се одвијају радови на више места. Поред ових радова у Стублинама обишли смо и радове у Грабовцу где се тренутно приводе крају радови на проширењу пута и припреми за асфалитрање. Овај пут је био у јако лошем стању и било је крање време да се он реконструише. Оно што је поред самог пута урађено је и тротоар за пешаке, јер су се до сада они кретали коловозом и то је угрожавало безбедност у саобраћају – рекао је Дамњановић. 

{youtube}ym-AvpPA-S8{/youtube}