slikakoridor11

slikakoridor11Експропријација земљишта на подручју општине Обреновац за потребе изградње пута Београд – Јужни Јадран која је почела 13. фебруара приводи се крају. Начелник Одељења за имовинско-правне и стамбене послове Срђан Милосављевић каже да су почеле да се исплаћују накнаде за земљиште.

– Процес експропријације није још увек завршен, али је завршенa фаза доношења решења, а то је најдужа и најкомпликованија фаза. Сада се праве споразуми о накнади и није још завршена претходна фаза за Бело Поље и Велико Поље. Обезбеђени су докази на терену и раде се процене од стране Градског завода за вештачење. Када су процене завршене, оне се достављају кориснику експропријације ”Путевима Србије”, а онда се оне заједно са понудом прослеђују нама. Ми потом позивамо људе да им доставимо понуду. Ако су сагласни са понудом прави се споразум и остаје исплата новца. Што се тиче територије наше општине, Пироман и Бровић су завршени готово комплетно, остао је само један део који није добио накнаду. Онима који су потписали споразуме у јулу и августу ове недеље ће бити исплаћене накнаде – казао је Милосављевић.

eksproprijacijaslika

Милосављевић је додао да се очекује да ће за оне који су касније правили споразуме, надокнаде бити исплаћене почетком децембра.

– Битно је да су исплате почеле и да су људи на чекању код Министарства финансија. Треба само сачекати да се новац пребаци предузећу ”Путеви Србије” и онда они директно уплаћују на рачуне људи који су склопили споразум – објаснио је Милосављевић.

Према информацијама које је раније давало Министарство грађевинарства и урбанизма радови на изградњи Коридора 11 би требало да почну на пролеће.

{youtube}uQHngpvx2vI{/youtube}