festivalrakijenaslovna

festivalrakijenaslovnaДанас је у ресторану ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” одржан Пети фестивал ракије који се одржава под покровитељством Градске општине Обреновац.

Локалне обреновачке новине “Обреновачка хроника” у оквиру својих програмских манифестација већ пету годину за редом организују овај фестивал.

Уредник ”Обреновачке хронике” Драган Лазаревић рекао је да ове године не постоји ниједан узорак који не задовољава критеријуме за медаљу.

– Фестивал је ове године превазишао сва наша очекивања што се тиче бројности излагача. Имамо преко 80 узорака које је стручни жири оценио. У односу на прву годину када смо имали 23 произвођача, ове године их имамо дупло више. Поносни смо на квалитет пића који је вишеструко бољи него прве године. Трудили смо се да едукативним радом укажемо на потребу квалитетне производње аликохолних пића и у томе смо успели – казао је Лазаревић.

festivalrakije1

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је, обраћајући се присутним произвођачима ракије и посетиоцима фестивала, рекао да се нада ће произвођачи ракије успети да се удруже.

– Јако сам срећан што вас ове године видим у дупло већем броју него прошле. Надам се да ће вас следеће године бити још више, као и да ћете успети да се удружите. Општина ће се потрудити да вам изађе у сусрет тако што ће вам обезбедити пословни простор – рекао је Чучковић.

Награда за најбољу ракију припала је Андрији Корићанцу из Краљева.

За ову прилику организована је презентација производње ракије на подручју општине Обреновац, као и резултати стручног оцењивања квалитета. Поред  различитих ракија организована је и промоција опреме и амбалаже за производњу алкохолних пића и предавање о актуелним темама из воћарства.

{youtube}Ta3LRmUu_s8{/youtube}