Фонд за иновациону делатност објавио продужење рока за достављање пријава за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација. Нови рок за достављање пријава је 28. октобар 2013. године до 17 часова.

Програм раног развоја (MINI GRANTS Program) је намењен приватним микро и малим компанијама, у раним фазама развоја, која поседују технолошку иновацију и имају потенцијал за стварање нове интелектуалне својине, као и јасну тржишну потребу. За финансирање се могу пријавити микро и мале компаније из приватног сектора, које су основане у складу са важећим Законом о привредним друштвима, у последње две (2) године и које имају већинско српско власништво. Одобрено финансирање ће покривати максимално 85% буџета пројекта, све до износа од ЕУР 80.000 за пројекат у трајању до једне године. Минимум 15%, од укупно одобреног буџета пројекта, мора бити обезбеђено од стране подносиоца пријаве из других, по могућству приватних извора, независно од Фонда.

Програм суфинансирања иновација (MATCHING GRANTS Program) је намењен приватним микро и малим предузећима, основаним у Србији, која поседују технолошку иновацију са конкурентном позицијом на локалном/светском тржишту и јасном тржишном потражњом. Како би услови финансирања били задовољени, подносилац пријаве мора бити микро или мала компанија из приватног сектора, које су основане у Србији, у складу са важећим Законом о привредним друштвима. Финансирање покрива максимално 70% буџета пројекта све до износа од ЕУР 300.000 за пројекат у трајању до две године. Минимум 30% од укупно одобреног буџета мора бити обезбеђено од стране подносиоца пријаве из других извора независно од Фонда, као што су приватни извори, инвестициони фондови, фондови ризичног/приватног капитала или лични извори подносиоца пријаве.

Све потребне информације можете пронаћи на званичној интернет страници Фонда: http://www.inovacionifond.rs