У Београду је у току одржавање 44. сусрета деце Европе ”Радост Европе”. Програмски сегмент манифестације поред концерата, сусрета пријатељства и гала концерта, био је и међународни ликовни конкурс на који су стигли радови из читавог света. Награђенима на том конкурсу, ученицима обреновачких основних школа, награде су свечано уручене синоћ на отварању изложбе у Дечјем културном центру.

На отварању изложбе су, поред ђака који су учествовали на конкурсу и њихових родитеља, присуствовали и представници општине Обреновац.

Председник општине Обреновац Mирослав Чучковић је том приликом истакаода да у недељи у којој славимо Дан учитеља важно поменути да сви наши педагози који раде са децом у Обреновцу постижу успехе и на плану ширем од Обреновца.

– Поносни смо и на Мају Трифуновић и професора Станаревића и на сву децу која су овде побројала симпатије конкурсне комисије. Мислим да је Обреновац заиста расадник бисера што се тиче образовања, а образовање је нешто што покреће развој нашег града и моја је обавеза да на сваком месту, у сваком граду и на сваком меридијану будем уз њих и да их подржим – казао је Чучковић.

Зоран Станаревић, ликовни педагог, је рекао да се на овој изложби налазе радови ученика две обреновачке школе и једне ликовне радионице.

– Два наша ученика носе  награде у различитим старосним категоријама. То су Маја Трифуновић и Андреја Ристић. Три ученице старијих разреда из школе ”Посавски партизани” носе похвале, а укупно излаже око 20 малишана. Главна тема овогодишњег конкурса била је Рок ен рол, као симбол слободе, повезивања и једнакости – рекао је Станаревић. 

Стручни жири је прегледао све пристигле радове на 15. Међународни ликовни конкурс “Радост Европе 2013” и доделио награде и дипломе у четири старосне категорије.

Андреја Ристић, ученик Основне школе ”Јефимија”, освојио је другу награду у категорији од 11 до 14 година, док је Маја Трифуновић такође ученица ОШ ”Јефимија” освојила  трећу награду у категорији од 5 до 6 година и њен рад је мотив поштанске марке номиналне вредности 46 динара. 

Новица Филиповац је изразио задовољство што су обреновачки ученици учествовали на овом такмичењу, а посебно због тога што ће се рад шестогодишње ученице основне школе ”Јефимија” наћи на поштанској марки која ће бити представљена целој Србији.

У галерији Дечјег културног центра ова поставка ће бити изложена до краја месеца. 

{youtube}Xx5RU3w7Mu4{/youtube}