У току данашњег и сутрашњег дана ЈКП “Топловод” кренуће са топлим пробама свих топлотних извора, као и дистрибутивне мреже даљинског система грејања. У складу са временским условима може се очекивати пун режим рада и покретање система грејања до краја недеље.

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић је нагласио да је покретање великог система технички врло захтеван задатак који ЈКП “Топловод” у сарадњи са колегама из “ТЕНТ”-а успешно обавља из године у годину.

– Док водимо овај разговор притисак је око 3,5 бара и очекујемо да до 12 часова притисак достигне 6 бара, чиме се стичу услови за пуњење зграда. Географски гледано, крећемо прво од насеља која се налазе на магистралном воду и очекујемо да до краја овог и током сутрашњег дана систем већ буде комплетно пун. Наши грађани ће већ крајем недеље осетити прве топле радијаторе. Важно је истаћи да техничке службе “Топловода” и “ТЕНТ”-а раде синхронизовано, јер не смемо да дозволимо да због одсуства комуникације искачу пумпе. Грађани треба да знају да не могу сви у исто време осетити топлину у својим домовима, јер се ради о систему од преко 500 километара мреже и огромној количини воде – објаснио је Ивковић.

Представници општине Обреновац обишли су данас диспечерску службу ЈКП “Топловод” како би се уверили да је све спремно за предстојећу грејну сезону. 

{youtube}quG_6xffE7s{/youtube}