VUL 7279

VUL 7279Данас је у присуству великог броја гостију, чланова и фудбалера свих узраста отворен нови помоћни терен направљен од вештачке траве на стадиону Фудбалског клуба “Раднички”.

Извршни директор Фудбалског клуба “Раднички” Милош Павличевић рекао је да су предности вештачког терена немерљиве.

– Предности су велике јер нема одржавања у смислу кошења, заливања, врло честог обележавања и могућност експлоатисања овог терена је много већа, а он се може  користити током целе године. Цена овог терена је врло висока, око двадесет евра по квадратном метру, а површина износи 7 хиљада квадратних метера. Напоменуо бих да је терен финансиран из сопствених извора уз помоћ нашег највећег партнера на локалу, а то је Градска општина Обреновац. На овом терену ће се одигравати утакмице свих категорија, осим првог тима, а терен ће бити коришћен и за тренажне процесе првог тима и млађих категорија. Сви у клубу сматрамо да ће овај терен унапредити рад клуба, рад са децом и да ће Обреновац дати још више врхунских фудбалера – казао је Павличевић. 

VUL 7339

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је општина Обреновац уз свој клуб.

– Хтео бих да кажем свим клинцима који су данас са нама да је овакав терен био сан када је моја генерација била у овом клубу и сва велика фудбалска имена која су прошла кроз клуб су сањала да једног дана ФК “Раднички” има овакав терен. Сви они су радили предано на томе да клинци данас тренирају у истим условима како тренирају клинци широм Европе. Ми никако на овоме не смемо да станемо, али то да ли ћемо у будућности завршити стадион или да ли ће за коју годину “Раднички” играти у првој лиги је мање битно. Најбитније је да овде тренирају неке нове генерације клинаца које ће израсти у здраве људе. Део њих ће сигурно догурати и до репрезентације и надам се да ће се тај број од пет репрезентативаца у најскоријој будућности повећати – поручио је Чучковић. 

VUL 7323

Председник Фудбалског клуба “Раднички” Душан Ђуричић подсетио је да велики број момака из овог клуба носи професионалне дресове проволигашких клубова у земљи и иностранству.

– Ми смо још 2004. године кренули у реализацију програма омладинске школе фудбала у нашем клубу. Након девет година тај пројекат је увелико дао резултате, не само у професиналном смислу, него је и велики број деце израсло у поштене и здраве људе који су успели да се склоне од свих порока. Трансфером Филипа Ђуричића у Фудбалски клуб “Бенфика”, ФК “Раднички” је инкасирао око 80 хиљада евра или девет милиона динара. Од одласка Стефана Драђића у ФК “Јавор” два милиона динара, од одласка још два играча зарадили смо још око милион ипо динара. То нису трансфери, то је оно што Фудбалском клубу “Раднички” по закону припада. Ми тај новац поново враћамо клубу и деци која овде тренирају како би могли да постану врхунски спортисти – рекао је Ђуричић.

{youtube}N0pQ7Q-Q5wM{/youtube}