Након шест недеља мултимедијалне кампање “Чини ДОБРО”, за промоцију волонтеризма, хуманости и међусобног поштовања у друштву, коју су спроводили Удружење “Шта хоћеш“, у партнерству са Градом Београдом, општином Обреновац,  Волонтерима Београда и Волонтерским сервисом Канцеларије за младе Управе ГО Обреновац и уз подршку Студија Б, Б92 Инфо и Balkan Music Boxa, на интернету је пуштен и видео спот за насловну песму кампање.

Чистокрван рокенрол ове вишегласне песме око које се волонтерски окупила група аутора – певача, музичара и визуелних уметника, подсећа на важност ангажмана и посвећености у друштву и његовој култури. Ствараоци различитих генерација креирали су заразно певљиву рок химну, чисту и позитивну поруку, коју је брзина и лепота визуелизације само потцртала.

Пера Ђокић, композитор и текстописац песме, лидер групе “Ослободиоци”, бенда који је је крајем осамдесетих својим мелодичним панком заразио читаву бившу Југославију, песму види као “органску”.

– Доста је зла у нашем друштву, ћорсокака мрачне свакодневице… Покушао сам да направим нешто што ће стајати исправно пред нашом децом, неки знак нормалности без користољубља. И да, треба рећи да морамо да будемо добри, да снага појединца може да расте само у здравој заједници. За почетак, помози свакоме коме можеш.

Књижевник и кантаутор Драган Бабић Драгуца, један од певача, не сакрива радост учешћа у “овако хуманој причи”.

– Ја се надам да смо ми заслужили једну овакву песму. Песма је вибрација, коло те носи на своју страну, реге и блуз такође, ово је чиста течна позитива. Рокенрол, који живим и слушам деценијама, већ је постао пун неке прљавштине, неких тамних страсти, лоших жена, јаког пића и свих осталих ђавола, а ово је једна поптуно чиста прича, на светлу.

Млада певачица и студент француског Наталија Лазић, једна од финалисткиња емисије “Ја има таленат“, сматра да нема “доброг дела без ентузијазма”.

– Стварати добру вољу код других није могуће без доброг духа унутар екипе, а ми смо током рада на овој песми постали прави бенд. Пробе трају по два сата дуже од термина, јер се смејемо, јер уживамо. И баш ми је важно искуство рада са људима различитих генерација, са ауторима потпуно различитх музичких укуса унутар цивилизованог звука, и схватање да је песма основ свега у популарној музици.

{youtube}EWBNg5du8To{/youtube}