Против Градске општине Обреновац подигнута је анонимна кривична пријава због наводног незаконитог запошљавања девет лекара у Дому здравља Обреновац, који су били на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Јуче је у општину стигао захтев из Тужилаштва по кривичној пријави против председника општине као налогодавца општинског буџета, а који се односи на наводе ненаменског трошења буџетских средстава.

– Овај пројекат може бити нападнут само од стране безидејних, злих, завидних и неспособних људи. Овај пројекат је успео да промени слику Обреновца у Србији, успео је да добије подршку министарке здравља и председника Скупштине града Београда. Шта је проблем у овом пројекту, да ли то што су запослени сви лекари са евиденције Националне службе за запошљавање у Обреновцу, да ли некоме у овом граду смета што су они завршили један од најтежих факултета или то што нису чланови ниједне странке? – рекао је Мирослав Чучковић. 

Нови Закон о здравственој заштити подржава овакве пројекте и локалне самоуправе у активном запошљавању лекара. Градска општина Обреновац је усвојила Локални акциони план запошљавања у којем је, између осталог, дефинисана и могућност финансирања пројеката из области заштите здравља.

– Општинско веће је донело одлуку по којој се средства из општинског буџета преносе Дому здравља за личне дохотке ангажованих лекара. Ниједан динар грађана Обреновца овим пројектом није проневерен, већ је завршио у рукама лекара у виду њихових плата у складу са протоколом између Националне службе за запошљавање, Дома здравља и градске општине – закључио је Чучковић.

{youtube}LuZz7fcGlqE{/youtube}